MINI picos

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Grietinė 250 ml
  • Kiaušiniai 1 vnt.
  • Aliejus 3 v.š.
  • Miltai 500 g
  • Druska 1 a.š.
  • Raudona paprika 1 vnt.
  • Pomidorų padažas 10 v.š.
  • Pievagrybiai 2 saujos
  • Alyvuogių aliejus 1 v.š.
  • Kumpis 200 g (arba pasirinktos dešros)
  • Sūris 100 g (kietojo arba fermentinio)
  • Juodieji pipirai
  • Bazilikų lapai
  • Raudonėlis
Iš pradžių gaminsime tešlą. Sumaišykite druską su grietine, kiaušinio tryniu ir aliejumi – į šį mišinį sudėkite miltus. Užminkykite tamprią tešlą, suformuokite iš jos rutulį ir palikite 40 min. kambario temperatūroje bręsti.
Gaminkime įdarą: kumpį arba dešrą, papriką supjaustykite juostelėmis. Pomidorų padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įmaišykite į jį prieskonius. Smulkiai sutarkuokite fermentinį arba kietąjį sūrį.
Tešlą padalinkite į 12 dalių ir iškočiokite kiekvieną jų ant miltais pabarstyto pagrindo. Visas dalis ištepkite pomidorų padažu, ant visų padalinkite ingredientus bei pabarstykite sūrio. Iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite mini picas 10–12 minučių.
MINI picos
Pagalba