Mocarelos sūriu įdaryti baklažanai

1 val. 30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Mocarela 200 g
  • Tarkuotas parmezanas ¾ stiklinės
  • Vidutinio dydžio baklažanai 2 vnt.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Česnakų skiltelės 4 vnt.
  • Pomidorų pasta 2 v. š.
  • Pomidorai savose sultyse 1 skardinė
  • Šviežių raudonėlių lapeliai pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 2 v. š.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol paruduos. Suberkite smulkintą česnaką ir dar apie vieną minutę pakepinkite pamaišydami.

Įdėkite pomidorų pastos ir maišydami pakaitinkite, tuomet sudėkite pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį ir virinkite apie 15–20 minučių, vis pamaišydami.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kol orkaitė kaista, perpjaukite baklažanus pusiau (išilgai) ir nulupkite baklažanų „apačias“, palikdami odelę ties kraštais. Pagardinkite baklažanus druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą (ant folijos), taip pat įdėkite raudonėlių lapelių ir dvi česnakų skilteles.

Uždenkite baklažanus su folija ir kepkite apie 40 minučių, kol taps visiškai minkšti.

Ištraukite baklažanus iš orkaitės, apverskite, kad perpjauta pusė žiūrėtų į viršų, uždėkite paruošto pomidorų padažo, mocarelos, pabarstykite parmezano. Skardą su baklažanais grąžinkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris ims burbuliuoti (apie 25 minutes).

Mocarelos suriu idaryti baklazanai_600x1200
Pagalba