Moliūgų salotos su voveraitėmis
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Moliūgas 200 g
- Voveraitės 200 g
- Špinatai 150 g
- Sezamo sėklos 50 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Apelsinas 1 vnt.
- Balzaminis actas 1 v.š.
- Alyvuogių aliejus 4 v.š.
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Voveraites nuplauname ir susmulkiname. Svogūną supjaustome plonais žiedais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname druska ir pipirais gardintas voveraites ir svogūną. Moliūgą supjaustome kubeliais, pagardiname druska, pipirais ir sezamo sėklomis. Apkepame keptuvėje. Į salotų dubenį beriame sausus, švarius špinatus. Iš apelsino išspaudžiame sultis. Jas išplakame su balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Visus produktus sudedame į dubenį ir apšlakstome užpilu.