Morkų salotos su avokadų majonezu
Spausdinti
Ingredientai:
- Avokadas 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
- Dižono garštyčios 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinų sultys 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakų granulės 1 arbatinis šaukštelis
- Česnako skiltelė 1 vnt.
- Vanduo 1/4 puodelio
- Druska
- Morkos 2 vnt.
- Sezamų sėklos
- Šviežia kalendra
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošti majonezą. Visus ingredientus (išskyrus druską ir morkas) sudėti į kokteilinę, įpilti 1/4 puodelio vandens ir viską sumalti iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, pilti dar truputį vandens. Ragaukite, ar trūksta druskos, ir jei taip – įberkite pagal skonį.
Tuomet sutarkuoti morkas, uždėti šaukštą ar du pasigaminto majonezo, įspausti skiltelę česnako, o ant viršaus dar pabarstyti sezamų sėklų ir šviežių kalendrų.
