Naminiai triufeliai
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Grietinėlė 300 ml
- Sviestas 2 v.š.
- Mandarino žievelė (tarkuota) 1 vnt.
- Juodasis šokoladas 300 g
- Romas šlakelis
- Riešutų miksas sauja
- Kakavos milteliai 3 v. š.
- Itališki sausainiai-džiūvėsėliai biscotti 1 pak.
- Druska žiupsnelis
Kaip gaminti:
supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies (neleiskite užvirti). Kai pradės rodytis burbuliukai, sudėkite sviestą, tarkuotą mandarino žievelę, išmaišykite. Į kitą dubenėlį sudėkite šokoladą, sulaužytą gabaliukais. Užpilkite karštą grietinėlę ant šokolado ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Įberkite žiupsnelį druskos, įmaišykite brendį. Perpilkite visą masę į naują dubenį ir dėkite į šaldytuvą bent 2 val. Kai nuspręsite gaminti triufelius, ištraukite dubenį iš šaldytuvo. Leiskite šokoladui atšilti iki kambario temperatūros. Susmulkinkite riešutus. Sudėkite juos į vieną mažą dubenėlį, kakavos miltelius suberkite į kitą. Pripilkite puodelį karšto vandens ir sumerkite kelis šaukštus – jie bus reikalingi formuojant triufelius. Su šaukštu išgriebkite šokolado masę taip, kad susiformuotų rutuliukas. Kiekvieną triufelį apvoliokite kakavos milteliuose ir / arba riešutuose.