Nekeptas pyragas su žemės riešutų sviestu
Ingredientai:
- Paprasti sausainiai 4 pak.
- Sviestas 1 pak.
- Imbiero milteliai 1 a. š.
- Cinamonas 1 a. š.
- Maskarponė 500 g
- „Saulės pieno“ grietinėlė 200 ml
- Cukraus pudra 5 v. š.
- Žemės riešutų sviestas 4 v. š.
- Juodasis šokoladas 60 g
- „Saulės pieno“ sviestas 60 g
Reikės:
Pagrindui:
4 pakelių paprastų sausainių
1 pakelio sviesto
1 šaukštelio imbiero miltelių
1 šaukštelio cinamono
Įdarui:
500 g maskarponės sūrio
200 ml „Saulės pieno“ grietinėlės
5 šaukštų cukraus pudros
4 šaukštų žemės riešutų sviesto
Glajui:
60 g juodojo šokolado
60 g „Saulės pieno“ sviesto
Kaip gaminti:
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su cinamonu, imbieru bei ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite pyrago formos dugną ir kraštus. Laikykite šaldytuve 1 val. Maskarponės sūrį išsukite su žemės riešutų sviestu, cukraus pudra bei iki standumo išplakta grietinėle. Maskarponės masę sudėkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite viršų. Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Šokoladą ištirpinkite su sviestu ir šiuo glajumi apipilkite atvėsusį pyragą. Palaikykite pyragą šaldytuve dar kelias valandas ir skanaukite!
