Nekeptas šokoladainis

Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Lazdynų riešutai 110 g
  • Datulės 240 g
  • Kakava 3 valgomieji šaukštai
  • Augalinis pienas 2 valgomieji šaukštai
Šokoladiniam glajui
  • Datulės 50 g
  • Riešutų sviestas 40 g
  • Kakava 12 g
  • Augalinis pienas 50 ml

Kaip gaminti?

Lazdynų riešutus kepti orkaitėje 10 min. 180 °C temperatūroje (po 5 min. pavartyti, kad nesudegtų). Rankomis pašalinti iškepusių ir atvėsusių riešutų odeles. Riešutus sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti, iki kol jie taps smulkūs ir truputį lipnūs. Sudėti datules ir vėl smulkinti. Tada sudėti likusius šokoladainio ingredientus, viską susmulkinti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. 

Pasigaminti šokoladinį glajų tiesiog visus ingredientus sudėdant į maisto smulkintuvą. Glajų tepti ant pyrago viršaus, dar pabarstyti smulkintais lazdynų riešutais. Šokoladainį padėti į šaldytuvą ir laikyti porą valandų, kol visiškai sustings (norint pagreitinti procesą galima dėti į šaldiklį). 

Velyku_Velykos_baneriai-13
Pagalba