Nekeptas šokoladainis
Ingredientai:
- Lazdynų riešutai 110 g
- Datulės 240 g
- Kakava 3 valgomieji šaukštai
- Augalinis pienas 2 valgomieji šaukštai
- Datulės 50 g
- Riešutų sviestas 40 g
- Kakava 12 g
- Augalinis pienas 50 ml
Kaip gaminti?
Lazdynų riešutus kepti orkaitėje 10 min. 180 °C temperatūroje (po 5 min. pavartyti, kad nesudegtų). Rankomis pašalinti iškepusių ir atvėsusių riešutų odeles. Riešutus sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti, iki kol jie taps smulkūs ir truputį lipnūs. Sudėti datules ir vėl smulkinti. Tada sudėti likusius šokoladainio ingredientus, viską susmulkinti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Pasigaminti šokoladinį glajų tiesiog visus ingredientus sudėdant į maisto smulkintuvą. Glajų tepti ant pyrago viršaus, dar pabarstyti smulkintais lazdynų riešutais. Šokoladainį padėti į šaldytuvą ir laikyti porą valandų, kol visiškai sustings (norint pagreitinti procesą galima dėti į šaldiklį).
