Nuo stalo prie stalo
1 val. 30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas 1/2 puodelio (nesūdyto, kambario temperatūros)
- Citrinos sultys 1/3 puodelio
- Cukrus 1 puodelis
- Kiaušiniai 2 vnt. (didelių)
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. (didelių)
- Vanilės ekstraktas 1/2 v.š.
- Citrinos žievelė 1/2 v.š.
- Grietinėlė 3/4 puodelio
Gaminame:
Elektriniame maišytuve išplakite sviestą su cukrumi. Lėtai, po vieną įmaišykite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Kai masė taps vientisa, suberkite 1v. š. citrinų žievelių ir supilkite sultis. Gerai išmaišykite. Kaimasė taps nelygi lyg sutrauktas pienas, viską perpilkite į nedidelį puodą ar indelį. Kaitinkite nuolat maišydami. Masei tapus vientisa, šiek tiek padidinkite karštį ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Išjunkite viryklę ir ant jos palikite puodą atvėsti (maždaug 5 minutėms). Tuomet per sietelį (jis padės išvengti susidariusių gumuliukų) paskirstykite masę mažesniuose indeliuose, kuriuose patieksite desertą. Tam puikiai tiks išplauti kiaušinių lukštai. Desertą bent 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą atvėsti ir sutvirtėti. Prieš patiekdami, sumaišykite grietinėlę su vanile ir išplakite iki standžių putų. Plakta grietinėle ir tarkuotomis citrinų žievelėmis puoškite desertą.
