Orkaitėje kepta feta

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Fetos sūris 150 g
  • Alyvuogės 100 g
  • Marinuoti pomidoriukai 100 g
  • Česnakas 1 skiltelė
  • Alyvuogių aliejus 100 ml
  • Medus 1 v. š.
  • Džiovinti raudonėliai 1 žiupsnelis
  • Aitriųjų paprikų milteliai 1 žiupsnelis
  • Košerinė druska 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Švieži petražolių lapeliai
  • Švieži rozmarinai
  • Skrudintos duona 4 riekelės

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.

Įdėkite fetą į nedidelę kepimo skardą, palikite vietos kraštuose.

Į dubenėlį sudėkite alyvuoges, pomidoriukus ir česnaką. Išmaišykite ir sudėkite į skardą aplink fetos sūrį.

Mažame indelyje išmaišykite alyvuogių aliejų, medų, džiovintus raudonėlius, paprikų miltelius, druską ir pipirus. Užpilkite mišinį ant skardoje esančio sūrio ir priedų.

Skardą įdėkite į orkaitę ir kepkite 15–18 minučių, kol sūrio krašteliai ims gražiai skrusti. Tuomet įjunkite viršutinę kaitinimo funkciją ir pakepkite dar 2–3 minutes.

Ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis bei rozmarinais. Patiekite su skrudinta duona.

Patarimas

Iš Graikijos kilusi feta žinoma dėl malonios tekstūros ir kiek sūroko skonio. Šis sūris tinka ne tik salotoms, bet ir kepiniams bei makaronų patiekalams gardinti, jis puikiai dera su šviežiomis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.

Feta vertinama dėl gausaus kalcio kiekio ir mažo kalorijų skaičiaus.

orkaiteje kepta feta_660x660
Pagalba