Panakota su mandarinais

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Cukrus 4 v. š.
  • Želatina 1,5 a. š.
  • Graikiškas jogurtas 1 stiklinė
  • Migdolų ekstraktas žiupsnelis
  • Kukurūzų krakmolas 1 v. š.
  • Sultinys šiek tiek
  • Vaisiai papuošimui
  • Uogos papuošimui
  • Cinamonas lazdelės, papuošimui

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasiruoškite desertinius indelius, kuriuose patieksite panakotą.

Dubenėlyje išmaišykite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir pusantro šaukštelio želatinos be pridėtinio skonio. Įmaišykite stiklinę lieso pieno.

Nuolat maišydami kaitinkite mišinį, kol želatina ištirps.

Želatinai ištirpus, daugiau nebekaitinkite. Į masę įplakite stiklinę graikiško jogurto ir žiupsnelį migdolų ekstrakto (jei neturite, nedėkite).

Mišinį lygiomis dalimis supilkite į desertinius indelius. Laikykite šaltai mažiausiai 4 valandas.

Prikaistuvyje išmaišykite valgomąjį šaukštą cukraus ir kukurūzų krakmolo, šiek tiek įpilkite sulčių. Galite rinktis granatų, spanguolių, apelsinų, ar net mandarinų, sultis. Kaitinkite, kol sutirštės ir ims virti.

Į gautą masę įdėkite kelias mandarinų skilteles, galite įberti vyšnių be kauliukų, jeigu turite ir mėgstate – įpilkite dar šiek tiek migdolų ekstrakto. Atvėsinkite. Dėkite ant deserto viršaus.

Panakotą galite puošti mandarinų skiltelėmis, patarkuoti apelsinų žievelių. Šventinės nuotaikos suteiks žvaigždinio anyžiaus griežinėlio ir cinamono lazdelės dekoracijos.
 
Panakota su mandarinais
Pagalba