Panakota su mandarinais
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Cukrus 4 v. š.
- Želatina 1,5 a. š.
- Graikiškas jogurtas 1 stiklinė
- Migdolų ekstraktas žiupsnelis
- Kukurūzų krakmolas 1 v. š.
- Sultinys šiek tiek
- Vaisiai papuošimui
- Uogos papuošimui
- Cinamonas lazdelės, papuošimui
Kaip gaminti:
Pirmiausia pasiruoškite desertinius indelius, kuriuose patieksite panakotą.Dubenėlyje išmaišykite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir pusantro šaukštelio želatinos be pridėtinio skonio. Įmaišykite stiklinę lieso pieno.
Nuolat maišydami kaitinkite mišinį, kol želatina ištirps.
Želatinai ištirpus, daugiau nebekaitinkite. Į masę įplakite stiklinę graikiško jogurto ir žiupsnelį migdolų ekstrakto (jei neturite, nedėkite).
Mišinį lygiomis dalimis supilkite į desertinius indelius. Laikykite šaltai mažiausiai 4 valandas.
Prikaistuvyje išmaišykite valgomąjį šaukštą cukraus ir kukurūzų krakmolo, šiek tiek įpilkite sulčių. Galite rinktis granatų, spanguolių, apelsinų, ar net mandarinų, sultis. Kaitinkite, kol sutirštės ir ims virti.
Į gautą masę įdėkite kelias mandarinų skilteles, galite įberti vyšnių be kauliukų, jeigu turite ir mėgstate – įpilkite dar šiek tiek migdolų ekstrakto. Atvėsinkite. Dėkite ant deserto viršaus.
Panakotą galite puošti mandarinų skiltelėmis, patarkuoti apelsinų žievelių. Šventinės nuotaikos suteiks žvaigždinio anyžiaus griežinėlio ir cinamono lazdelės dekoracijos.
