Pikantiška varške įdarytos bulvės
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bulvės 5 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 v. š.
- Svogūnas 1/2 vnt.
- „Saulės pieno“ varškė 200 g
- Grietinėlė 1 v. š.
- Česnakas 1 skiltelė
- Džiovinti bazilikai 1 a. š.
- Fermentinis sūris 100 g
- Druska žiupsnelis
- Pipirai žiupsnelis
Kaip gaminti:
Švariai nuplautas ir nušveistas bulves subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje iki valandos. Tuo metu ruoškite varškės įdarą: keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną, sumaišykite su varške, grietinėle ir trintu česnaku. Gardinkite druska, pipirais ir baziliku. Iškepusias ir kiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai, išskobkite ir pripildykite varškės masės. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus!