Plešytos vištienos burgeris

40 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Žaliasis kopūstas 1 puodelis (smulkinto)
  • Raudonasis kopūstas 1 puodelis (smulkinto)
  • Morkos 1/2 puodelio (tarkuotų)
  • Graikiškas jogurtas 1/2 puodelio
  • Majonezas 2 a. š.
  • Obuolių sidro actas 1 1 /a. š.
  • Medus 1 1 /a. š.
  • Aitrioji paprika 1 a. š.
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Druska 1 a. š.
  • Juodieji pipirai 1/4 a. š.
  • Kumino prieskoniai (malti) 1 a. š.
  • Aitrioji paprika 1 a. š.
  • Rudasis cukrus 1 a. š.
  • Čili pipirai 1/2 a. š.
  • Česnako milteliai 1/2 a. š.
  • Svogūnų milteliai 1/2 a. š.
  • Vištienos krūtinėlė be odos ir kaulų 1 kg
  • Mėsainiams skirtos bandelės 4 vnt.
  • Barbekiu padažas 1 puodelis

Reikės:

Kopūstų salotoms

  • 1 puodelio žaliojo kopūsto, susmulkinto
  • 1 puodelio raudonojo kopūsto, susmulkinto
  • 1/2 puodelio morkų, tarkuotų
  • 1/2 puodelio graikiško jogurto
  • 2 arb. šaukšt. majonezo
  • 1 1/2 arb. šaukšt. obuolių sidro acto
  • 1 1/2 arb. šaukšt. medaus
  • 1/4 arb. šaukšt. maltos aitriosios paprikos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Vištienos sumuštiniams

  • 1 arb. šaukšt. druskos
  • 1/4 arb. šaukšt. juodųjų pipirų
  • 1 arb. šaukšt. malto kumino prieskonių
  • 1 arb. šaukšt. maltos aitriosios paprikos
  • 1 arb. šaukšt. rudojo cukraus
  • 1/2 arb. šaukšt. maltų čili pipirų
  • 1/2 arb. šaukšt. česnako miltelių
  • 1/2 arb. šaukšt. svogūnų miltelių
  • 1 kg vištienos krūtinėlių be odos ir kaulų
  • 4 mėsainiams skirtų bandelių
  • 1 puodelio barbekiu padažo

Kaip gaminti:

Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus ir morkas. Kitame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, majonezą, actą, medų ir aitriąją papriką. Dėkite šį padažą į kopūstų mišinį, išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Dėkite į šaldytuvą, kol ateis metas patiekti.

Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite kuminą, aitriąją papriką, rudąjį cukrų, čili miltelius, česnako miltelius ir svogūnų miltelius. Išmuškite vištienos krūtinėlę, kad storis būtų ~2 cm. Įtrinkite vištieną paruoštu prieskonių mišiniu iš abiejų pusių. Kepkite ant grilio 4 min., tuomet apverskite ir kepkite dar 3 min. Leiskite vištienai kiek atvėsti (5 min.), tada su pora šakučių suplėšykite ją gabalais. Sumaišykite plėšytą vištieną su barbekiu padažu. Ant grilio lengvai paskrudinkite bandeles. Dėkite vištieną ant bandelių ir viršų padenkite kopūstų salotomis. Skanaus!
Plešytos vištienos burgeris
Pagalba