Pokės dubuo su lašiša
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sušių ryžiai 1,5 stiklinės
- Vanduo 3 stiklinės
- Sušių actas 1 valgomasis šaukštas
- Apelsinų sultys 2 valgomieji šaukštai
- Mirinas 2 valgomieji šaukštai
- Vynuogių sėklų aliejus ½ stiklinės
- Česnako skiltelė (smulkinta) 1 vnt.
- Sezamų sėklų aliejus ½ valgomojo šaukšto
- Sojų padažas ½ valgomojo šaukšto
- Lašiša 400 g
- Avokadas 1 vnt.
- Raudonasis kopūstas (smulkintas) 1 stiklinė
- Savojinis kopūstas (smulkintas) 1 stiklinė
- Sojos 1 stiklinė
- Agurkas (smulkintas) 1 vnt.
- Citrinos sulčių ½ valgomojo šaukšto
- Juodosios sezamų sėklos
Kaip gaminti:
Išvirkite ryžius. Į išvirtus ryžius maišydami po truputį pilkite sušių acto. Atidėkite, kad atvėstų.Supilkite visus padažo ingredientus į užsukamą indą ir gerai pakratykite, kad susimaišytų.
Sudėkite smulkintus kopūstus, sojas ir smulkintą agurką į dubenį, apšlakstykite dviem šaukštais padažo ir išmaišykite.
Kitame dubenyje išmaišykite kubeliais pjaustytą lašišą su pora šaukštų padažo.
Į dubenį su daržovėmis sudėkite ryžius, ant viršaus sudėkite lašišą ir smulkintą avokadą. Pašlakstykite padažu.
Pabarstykite sezamų sėklomis ir patiekite.
