Prieskoninis alyvuogių aliejus
10 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Karštame vandenyje nuplautos citrinos žievelių (tik geltonosios dalies) 1 vnt.
- Karštame vandenyje nuplauto apelsino žievelių (tik geltonosios dalies) 1 vnt.
- Čiobreliai TASTY HOME 15 g
- Kardamonai TASTY HOME 2 šaukšteliai
- Keturių rūšių pipirai SALDVA 1 šaukštelis
- Ypač tyras alyvuogių aliejus LA ESPANOLA 750 ml
Kaip gaminti:
Į vieną stiklinį indą įdėkite citrinos ir apelsino žieveles bei pusę čiobrelių šakelių. Į kitą likusias čiobrelių šakeles, pipirus ir kardamonus. Užpilkite aliejumi, sandariai uždarykite ir 2 savaitėms palikite tamsioje, sausoje patalpoje. Indus galima papuošti rankų darbo etiketėmis, kalėdiniais kaspinėliais ir vardinėmis kortelėmis. Puikiai tinka salotoms ir žuvies patiekalams gardinti.