Raudonųjų lęšių kepsneliai su dzadzikio padažu

Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Raudonieji lęšiai 200 g
  • Cukinija 1 vnt.
  • Svogūnas 1/3
  • Ciberžolė pusė arbatinio šaukštelio
  • Kuminas pusė arbatinio šaukštelio
  • Kalendra pusė arbatinio šaukštelio
  • Druska, pipirai
  • Aliejus kepimui
Padažui
  • Graikiškas jogurtas 250 ml
  • Nedidelis tarkuotas agurkas 1 vnt.
  • Citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • Mėtų lapeliai 1 valgomasis šaukštas
  • Česnako skiltelė 1 vnt.
  • Druska, pipirai

Kaip gaminti?

Lęšius užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 valandai. Lęšiams išmirkus, nupilti likusį vandenį, viską perkelti į maisto smulkintuvą ir smulkinti iki vientisos masės. Tuomet sutarkuoti cukiniją ir labai gerai nuspausti jos skystį. Įmaišyti smulkintą svogūną, prieskonius ir sumaltus lęšius. Formuoti kepsnelius ir kepti keptuvėje. 

Sumaišyti padažo ingredientus. 

Velyku_Velykos_baneriai-14
Pagalba