Rizotas su jūrų gėrybėmis

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Ryžiai, 400 g
  • Jūrų gėrybių mišinys, 400 g
  • Sultinys, 1,25 l
  • Baltasis sausas vynas, 1 stiklinė
  • Aliejus, 3 v. š.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Petražolės, 1 saujelė
  • Druska, pipirai

Užvirkite sultinį, virkite jį visą laiką, kol ruošite rizotą.


Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų ir berkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kuriuos maišydami kepkite kelias minutes. Tada į keptuvę berkite sausus ryžius ir pilkite vyną. Troškinkite nuolat maišydami, po truputį pilkite sultinį, kol ryžiai suminkštės.


Į kitą keptuvę berkite susmulkintus česnakus ir jūrų gėrybes, kepkite 2–3 minutes.


Paruoštas jūrų gėrybes sudėkite į ryžių keptuvę, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.


Papuoškite smulkiais žalumynais.

rizotas_660x660
Pagalba