Ryžių rizotas su moliūgais

40 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Ilgagrūdžiai ryžiai RISO SCOTTI ARBORIO 250 g
  • Moliūgas 500 g
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Česnako skiltelės 3 vnt.
  • Sviestas 1 v. š.
  • Rudasis cukrus 275 g
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus 3 v. š.
  • Sausas baltasis vynas 1 stiklinė
  • Skystas sultinys GALLINA BLANCA
  • Kietasis sūris 100 g
  • Tarkuotas 100 g
  • Juodieji pipirai žiupsnelis
  • Druska žiupsnelis

Gaminimas:

Puode ištirpiname sviestą, įpilame alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepame susmulkintą svogūną, tada sudedame česnakų skilteles ir pakepame, kol pagels. Į puodą supilame ryžius, pamaišome, pakepame ir pilame vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies, pilame po samtelį sultinio ir nuolat maišome, kad nepridegtų. Kai skystis susigeria į ryžius, pamalame pipirų, įberiame druskos, sudedame tarkuotą sūrį ir išmaišome.

Pusę moliūgo verdame nedideliame kiekyje sūdyto vandens iki suminkštėja, o tuomet sutriname ir pilame masę į puodą su jau paruoštais ryžiais, viską išmaišome. Likusį moliūgą supjaustome kvadratėliais ir pakepiname ant sviesto, kad apskrustų, pabarstome druska ir pipirais, viską supilame į puodą su ryžiais ir išmaišome.
Ryžių rizotas su moliūgais
Pagalba