Ryžių rizotas su moliūgais
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Ilgagrūdžiai ryžiai RISO SCOTTI ARBORIO 250 g
- Moliūgas 500 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Česnako skiltelės 3 vnt.
- Sviestas 1 v. š.
- Rudasis cukrus 275 g
- Ypač grynas alyvuogių aliejus 3 v. š.
- Sausas baltasis vynas 1 stiklinė
- Skystas sultinys GALLINA BLANCA
- Kietasis sūris 100 g
- Tarkuotas 100 g
- Juodieji pipirai žiupsnelis
- Druska žiupsnelis
Gaminimas:
Puode ištirpiname sviestą, įpilame alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepame susmulkintą svogūną, tada sudedame česnakų skilteles ir pakepame, kol pagels. Į puodą supilame ryžius, pamaišome, pakepame ir pilame vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies, pilame po samtelį sultinio ir nuolat maišome, kad nepridegtų. Kai skystis susigeria į ryžius, pamalame pipirų, įberiame druskos, sudedame tarkuotą sūrį ir išmaišome.Pusę moliūgo verdame nedideliame kiekyje sūdyto vandens iki suminkštėja, o tuomet sutriname ir pilame masę į puodą su jau paruoštais ryžiais, viską išmaišome. Likusį moliūgą supjaustome kvadratėliais ir pakepiname ant sviesto, kad apskrustų, pabarstome druska ir pipirais, viską supilame į puodą su ryžiais ir išmaišome.