Saldžiarūgštis aviečių džemas su persikais
Spausdinti
Ingredientai:
- Šviežios avietės 2 puodeliai
- Persikai 1 puodelis (smulkiai pjaustytų)
- Citrinos sultys 2 v.š.
- Cukrus 4 puodeliai
- Vanduo 3/4 puodelio
- Vaisių pektinas 1 pakelis
40 porcijų, arba 5 puodeliai džemo
Kaip gaminti:
Sudėkite persikus į didelį dubenį. Mažame dubenėlyje sutrinkite avietes. Sudėkite jas į persikų dubenėlį, supilkite citrinų sultis. Suberkite cukrų. Viską išmaišykite. Palikite pastovėti 10 min. Suberkite pektino miltelius į vandenį. Užvirinkite. Virkite 1 min., nuolat maišydami. Tuomet supilkite šį skystį į vaisių masę. Maišykite kelias minutes, kol cukrus ištirps. Supilkite į indelius ir atvėsinkite iki kambario temperatūros (apie 30 min.). Tuomet uždenkite dangtelį ir palaikykite per naktį. Viskas! Džemą jau galima ragauti. Jį galite laikyti šaldytuve iki 3 savaičių arba užšaldyti ir laikyti iki metų.