Sluoksniuotas uogų ir ispaninio šalavijo sėklų desertas

45 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Bananai 1 vnt.
  • Gervuogių 1/2 puod.
  • Mėlynių arba šilauogių 1/2 puod.
  • Migdolų pienas 1 puod.
  • Ispaninio šalavijo (čija) sėklos 1/4 puod.
  • Migdolų pienas 1 puod.
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. š.
  • Medus 1/2 valg. šaukšt.
  • Braškių 1/4 puod.
  • Aviečių arba vyšnių jogurto 1/4 puod.

Kaip gaminti:

Dubenėlyje gerai sumaišykite ispaninio šalavijo sėklas, migdolų pieną, vanilės ekstraktą ir medų. Įdėkite į šaldytuvą bent 2 val. (idealiu atveju – visai nakčiai). Plaktuvu iki vientisos masės sutrinkite apatinio sluoksnio ingredientus: bananą, gervuoges, migdolų pieną. Kai pudingas bus paruoštas, sluoksniuokite desertą stiklinėje: apačioje dėkite gervuogių mišinį, tuomet – pudingą, viršuje – braškinį jogurtą. Puoškite savo mėgstamais riešutais, uogomis, mėtų lapeliais. Skanaus!
Sluoksniuotas uogų ir ispaninio šalavijo sėklų desertas
Pagalba