Sluoksniuotas uogų ir ispaninio šalavijo sėklų desertas
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bananai 1 vnt.
- Gervuogių 1/2 puod.
- Mėlynių arba šilauogių 1/2 puod.
- Migdolų pienas 1 puod.
- Ispaninio šalavijo (čija) sėklos 1/4 puod.
- Migdolų pienas 1 puod.
- Vanilės ekstraktas 1 arb. š.
- Medus 1/2 valg. šaukšt.
- Braškių 1/4 puod.
- Aviečių arba vyšnių jogurto 1/4 puod.
Kaip gaminti:
Dubenėlyje gerai sumaišykite ispaninio šalavijo sėklas, migdolų pieną, vanilės ekstraktą ir medų. Įdėkite į šaldytuvą bent 2 val. (idealiu atveju – visai nakčiai). Plaktuvu iki vientisos masės sutrinkite apatinio sluoksnio ingredientus: bananą, gervuoges, migdolų pieną. Kai pudingas bus paruoštas, sluoksniuokite desertą stiklinėje: apačioje dėkite gervuogių mišinį, tuomet – pudingą, viršuje – braškinį jogurtą. Puoškite savo mėgstamais riešutais, uogomis, mėtų lapeliais. Skanaus!