Smulkintos jautienos mėsos apkepas
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Utėnos mėsos smulkinta jautiena 450 g
- Paprika 200 g
- Svogūnas 200 g
- Pupelės (konservuotos) 200 g
- Prieskoniai pagal skonį
- Mažosios morkos 100 g
- Vyšniniai pomidorai 100 g
- Bulvės 0,5 kg
- Grietinėlė 400 g
- Kietasis sūtis (tarkuotas) 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Smulkinta jautiena kepama vidutinėje temperatūroje pagardinta prieskoniais, kol nugaruoja visos išsiskyrusios sultys. Sudedama juostelėmis pjaustytos paprikos, svogūnai, morkos, per pusę pjauti vyšniniai pomidorai. Viskas patroškinama kelias minutes.
Bulvės supjaustomos griežinėliais. Pagardinamos druska ir pipirais. Kepimo skarda ištepama aliejumi. Sluoksniuojant sudedamos pjaustytos bulvės ir kepta jautiena.
Grietinėlė sumaišoma su trakuotu kietuoju sūriu ir kiaušiniais. Užpilama ant sluoksniuočio. Kepama orkaitėje 165°C temp. 35–40 min.
Tam, kad jautiena nesuliptų į didelius gabalus, kepant ją reikia nuolat maišyti.