Šokoladainis su avietėmis ir riešutais

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Sviestas 185 g
  • Miltai 85 g
  • Kakavos milteliai 40 g
  • Juodasis kartusis šokoladas COTE D'OR 185 g
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Rudasis cukrus 275 g
  • Avietės (gali būti ir šaldytos) 100 g
  • Sūdytos lukštentos pistacijos 50 g
  • Pakaninės karijos 100 g

Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC. Sviestą kartu su smulkintu karčiuoju šokoladu dėkite į dubenį, o pastarąjį statykite virš puodo su verdančiu vandeniu. Atsargiai maišydami leiskite ingredientams ištirpti ir susimaišyti, atidėkite šiek tiek atvėsti. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi. Į šią masę supilkite pravėsusį tirpintą sviestą su šokoladu ir sukrėskite miltus, sumaišytus su kakavos milteliais. Atsargiai viską sumaišykite.  Berkite susmulkintus riešutus bei avietes – išmaišykite. Gautą tešlą pilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 25–30 min. Prieš pjaustant pyragas turi būti atvėsęs.
Šokoladainis su avietėmis ir riešutais
Pagalba