Šokoladainis su avietėmis ir riešutais
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas 185 g
- Miltai 85 g
- Kakavos milteliai 40 g
- Juodasis kartusis šokoladas COTE D'OR 185 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 275 g
- Avietės (gali būti ir šaldytos) 100 g
- Sūdytos lukštentos pistacijos 50 g
- Pakaninės karijos 100 g
Kaip gaminti:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC. Sviestą kartu su smulkintu karčiuoju šokoladu dėkite į dubenį, o pastarąjį statykite virš puodo su verdančiu vandeniu. Atsargiai maišydami leiskite ingredientams ištirpti ir susimaišyti, atidėkite šiek tiek atvėsti. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi. Į šią masę supilkite pravėsusį tirpintą sviestą su šokoladu ir sukrėskite miltus, sumaišytus su kakavos milteliais. Atsargiai viską sumaišykite. Berkite susmulkintus riešutus bei avietes – išmaišykite. Gautą tešlą pilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 25–30 min. Prieš pjaustant pyragas turi būti atvėsęs.