Spagečiai su midijomis
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Spagečiai 200 g
- Midijos 500 g
- Česnakų skiltelės 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 v. š.
- Aitriųjų paprikų dribsniai 2 v. š.
- Citrina 1/2
- Petražolių lapeliai 2 pundeliai
- Jūros druska
Kaip gaminti:
Sūdytame vandenyje išvirkite spagečius al dente (apie 15 min.). Kol spagečiai verda, trumpai apvirkite midijas, kad atšiltų, su samteliu išgriebkite iš vandens ir atidėkite. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite. Pakepinkite česnakų skilteles ir aitriųjų paprikų dribsnius, kol česnakas suminkštės ir švelniai paruduos. Įpilkite nuo midijų likusio vandens ir kaitindami maišykite, kol šiek tiek sutirštės. Nusausinkite išvirtus spagečius ir sudėkite į keptuvę su padažu, kartu sudėkite midijas. Viską gerai išmaišykite, tuomet įberkite smulkintų petražolių, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska. Iškart patiekite.
