Sūrio troškinys
35 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Čederio sūris 450 g
- Makaronai-vamzdeliai (Penne) 500 g
- Grietinė „Saulės pienas“ 500 ml
- Prieskonių mišinys makaronams 1 pak.
- Petražolės 1/2 pundelio
- Sviestas 1 v. š.
- Alyvuogių aliejus 2 v. š.
Gaminimas:
Išvirkite makaronus "al dente" (kad būtų šiek tiek kieti). Ant jų supilkite alyvuogių aliejų. Dubenyje sumaišykite makaronų prieskonius su suminkštintu sviestu ir grietine. Sudėkite makaronus į kepimo indą, ant viršaus užpilkite grietinės padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu. Troškinį kepkite 190°C temp. 20 min. Ištraukę iš orkaitės apibarstykite smulkintomis petražolėmis.