Sviestinės bandelės
1 val. 30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas 2 v. š.
- Miltai 2 puodeliai
- Maistinės mielės 1 pakelis
- Cukrus 2 v. š.
- Druska ½ a. š.
- Pienas ½ puodelio
- Vanduo ¼ puodelio
Kaip gaminti:
Į didelį dubenį suberkite ¾ puodelio miltų, netirpintas mieles, cukrų ir druską.Į prikaistuvį supilkite pieną, vandenį ir įdėkite sviesto. Šildykite, kol įkais, tuomet supilkite į dubenį su miltais.
Elektriniu plakikliu plakite apie 2 minutes. Suberkite likusius miltus ir dar pamaišykite, nustatę didelį greitį.
Gerai išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite dubenį ir leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
Padalinkite tešlą į 12 vienodų gabaliukų ir suformuokite „gniūžtes“. Sudėkite į riebalais padengtą kepimo formą ar specialią keptuvę. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kol tešla iškils.
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba tol, kol iškeps.
Išimkite bandeles iš kepimo formos (ar keptuvės), paskaninkite pakaitintu sviestu ir patiekite šiltas.