Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Sviestas „Saulės pienas“ 200 g.
  • Kvietiniai miltai 300 g.
  • Cukraus pudra 100 g.
  • Juodasis šokoladas 100 g.
  • Kiaušiniai 1 vnt.
  • Vanilinis cukrus 1 a. š.
  • Druska 1 a. š.

Kaip gaminti:

Sutrupinkite šokoladą. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukraus pudra elektriniu plakikliu išsukite iki purios masės. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, dar kartą išsukite.

Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus. Užminkykite kietą tešlą.

Padalinę tešlą į 3 dalis, formuokite ritinėlius (skersmuo turėtų būti 2-3 pirštų storio). 10 min. įdėkite juos į šaldikį. Ištraukę pjaustykite riekelėmis (apie 0,5 cm storio). Sausainius kepkite 180°С temperatūroje apie 20 min.
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais
Pagalba