Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas „Saulės pienas“ 200 g.
- Kvietiniai miltai 300 g.
- Cukraus pudra 100 g.
- Juodasis šokoladas 100 g.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 a. š.
- Druska 1 a. š.
Kaip gaminti:
Sutrupinkite šokoladą. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukraus pudra elektriniu plakikliu išsukite iki purios masės. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, dar kartą išsukite.Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus. Užminkykite kietą tešlą.
Padalinę tešlą į 3 dalis, formuokite ritinėlius (skersmuo turėtų būti 2-3 pirštų storio). 10 min. įdėkite juos į šaldikį. Ištraukę pjaustykite riekelėmis (apie 0,5 cm storio). Sausainius kepkite 180°С temperatūroje apie 20 min.
