Takai su vištiena

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Itin grynas alyvuogių aliejus 3 v. š.
  • Vištų krūtinėlės (be kaulų 4 vnt.
  • Be odos) 4 vnt.
  • Aitriųjų paprikų milteliai 2 v. š.
  • Kuminai 2 v. š.
  • Česnakų milteliai ½ v. š.
  • Saldžiųjų paprikų milteliai ¼ v. š.
  • Kajeno paprika ¼ v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kukurūzų miltų takų lakštai (krepšeliai) 8 vnt.
  • Majonezas
  • Riekutėmis pjaustytas agurkas
  • Juostelėmis pjaustyta saldžioji paprika
  • Juostelėmis pjaustytas raudonasis svogūnas
  • Smulkinti pomidoriukai
  • Špinatų lapai
  • Žaliosios citrinos sultys

Kaip gaminti:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pabarstykite smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę. Kepinkite, kol paruduos. Berkite prieskonius ir maišykite, kol vištiena pasidengs (apie 1 minutę). Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ar vandens.

Pašildykite takų lakštus – dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir palaikykite 5 minutes. Takus galite laikyti išjungtoje orkaitėje, kol paruošite visus ingredientus, kad neatvėstų.

Dėkite kepintos vištienos ant pašildytų lakštų. Patiekite daržoves ir padažus atskirai, kad kiekvienas pasirinktų pagal skonį.
 
Takai su vištiena
Pagalba