Takai su vištiena
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Itin grynas alyvuogių aliejus 3 v. š.
- Vištų krūtinėlės (be kaulų 4 vnt.
- Be odos) 4 vnt.
- Aitriųjų paprikų milteliai 2 v. š.
- Kuminai 2 v. š.
- Česnakų milteliai ½ v. š.
- Saldžiųjų paprikų milteliai ¼ v. š.
- Kajeno paprika ¼ v. š.
- Druska
- Pipirai
- Kukurūzų miltų takų lakštai (krepšeliai) 8 vnt.
- Majonezas
- Riekutėmis pjaustytas agurkas
- Juostelėmis pjaustyta saldžioji paprika
- Juostelėmis pjaustytas raudonasis svogūnas
- Smulkinti pomidoriukai
- Špinatų lapai
- Žaliosios citrinos sultys
Kaip gaminti:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pabarstykite smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę. Kepinkite, kol paruduos. Berkite prieskonius ir maišykite, kol vištiena pasidengs (apie 1 minutę). Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ar vandens.Pašildykite takų lakštus – dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir palaikykite 5 minutes. Takus galite laikyti išjungtoje orkaitėje, kol paruošite visus ingredientus, kad neatvėstų.
Dėkite kepintos vištienos ant pašildytų lakštų. Patiekite daržoves ir padažus atskirai, kad kiekvienas pasirinktų pagal skonį.