Toskanietiškos salotos
                         Spausdinti
                    
                    Ingredientai:
- Sauja smulkiavaisių slyvinių pomidoriukų
 - Sauja gražgarsčių
 - Sauja burokėlių lapų
 - Pora riekelių čiabatos duonos
 - Alyvuogių aliejus
 - Šviežia burata 1 vnt.
 - Nektarinas 1 vnt.
 - Saujelė skrudintų saulėgrąžų sėklų
 - Šviežias bazilikas
 - Pipirai
 
- Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
 - Balzaminis actas 1 valgomasis šaukštas
 - Pusė arbatinio šaukštelio medaus
 - Pusė arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių
 
Kaip gaminti?
Supjaustyti čiabatos riekeles kubeliais, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 10–15 min., kol gražiai apskrus.
Supjaustyti pomidoriukus per pusę, o nektarinus mažais griežinėliais.
Pomidoriukus ir nektarinus sumaišyti su gražgarstėmis bei burokėlių lapais. Įmaišyti ir paskrudintos duonos kubelius.
Ant viršaus uždėti buratą. Pabarstyti viską saulėgrąžomis ir pipirais.
Paskaninimui – sumaišyti padažo ingredientus. Juo apšlakstyti sūrį ir salotas.

