Troškinys su vištiena, cukinijomis ir parmezanu
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Pomidorų padažas 300 g
- Vištienos krūtinėlė be kaulo 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2-3 v. š.
- Parmezano sūris (tarkuotas) 1/3 puodelio
- Cukinija 1 vnt. (supjaustyta griežinėliais)
- Mocarelos sūris 300 g
- Petražolės ir (arba) bazilikas (susmulkintas)
- Druska
- Pipirai
Kaip gaminti:
Perpjaukite pusiau kiekvieną vištienos krūtinėlę. Išmuškite muštuku, kad suminkštėtų. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Kepkite keptuvėje, kol apskrus (3–5 min. kiekvieną pusę). Perkelkite vištieną į puodą kepimui. Pabarstykite parmezanu, apipilkite pomidorų padažu, įpilkite puodelį vandens, išdėliokite ant viršaus cukinijos griežinėlius ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Po 30 min. uždenkite troškinį mocarelos gabalėliais ir palaikykite orkaitėje dar 5 min. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis ir baziliku. Skanaus!