Vištiena, įdaryta maskarponės sūriu
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Maskarponė 3 v. š.
- Rozmarinas 1 v. š.
- Česnakas 1 skiltelė (išspausta)
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Šoninė 4 gab.
- Citrinos sultys 1/2 vnt. (šviežiai spaustos)
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Maskaroponę sumaišykite su rozmarinu ir česnaku. Išdėliokite vištienos krūtinėles ant pjaustymo lentelės ir įpjaukite horizontaliai, kad tilptų įdaras. Įdėkite šaukštą maskarponės mišinio. Apvyniokite krūtinėles šonine – kuo standžiau ir tvirčiau, kad įdaras neiškristų. Sudėkite vištieną į kepimo indą ir dėkite į orkaitę 45–60 min. Galiausiai apšlakstykite citrinos sultimis. Taip paruošta vištiena ypač gardi su bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis.