Vištiena su ryžių makaronais vietnamietiškai

45 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Čili pipirai 3 vnt.
  • Česnakas 4 skilt.
  • Ryžių actas 2 v. š.
  • Rudasis cukrus 2 v. š.
  • Žuvies padažas 4 v. š.
  • Žaliosios citrinos sultys 6 v. š.
  • Aliejus 6 v. š.
  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Ryžių makaronai 170 g
  • Morkos (nuluptos) 4 vnt.
  • Žaliasis kopūstas 8-1 lapų
  • Saliero lapai po saują
  • Mėtų labai po saują
  • žalieji svogūnai po saują

Kaip gaminti:

Supjaustykite griežinėliais čili pipirus ir padėkite į šalį. Kitus padažo ingredientus sumalkite maisto kombainu iki vientisos masės. Įmaišykite čili pipirus. Vištienos krūtinėlę išvirkite (~25–30 min.). Išvirusią krūtinėlę suplėšykite dviem šakutėmis. Užpilkite ant vištienos šiek tiek padažo, kad įsigertų skonis. Ryžių makaronus užmerkite šaltame vandenyje 15 min. Pakaitinkite nedidelį kiekį padažo, sudėkite suminkštėjusius bei nusausintus ryžių makaronus ir kepkite ant ugnies 5 min., nuolat maišydami. Ruošdami salotas, supjaustykite morkas gabalais ir dar labiau susmulkinkite maisto kombainu. Supjaustykite kopūstą. Įmaišykite susmulkintą salierą, mėtą, žaliuosius svogūnus. Viską – vištieną, ryžių makaronus, daržoves ir likusį padažą – sumaišykite kartu. Patiekite iškart.
Vištiena su ryžių makaronais vietnamietiškai
Pagalba