Vynuogių tartas
50 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Miltai 1 puodelis
- Cukrus 3 v. š.
- Druska 1/2 a. š.
- Sviestas 1/2 puodelio (šalto, supjaustyto gabalėliais)
- Avižos 1/2 puodelio
- Plakta grietinėlė / kremas
- Cukraus pudra
- Vynuogės (besėklės 3 puodelių
- žaliosios arba raudonosios) 3 puodelių
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Maisto procesoriuje suplakite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą. Plakite toliau, kol konsistencija taps rupi, gruoblėta. Pridėkite 2 valg. šaukštus šalto vandens. Plakite, kol masė paspausta sulips (įpilkite daugiau vandens, jei reikia). Sudėkite avižas. Plakite iki vientisos masės.Sudėkite tešlą į pyragų 23 cm skersmens kepimo indą. Išsklaidykite, šiek tiek užkeldami kraštelius į viršų. Kepkite, kol paauksuos (apie 25 min.). Atvėsinkite. Suplakite grietinėlę ar kremą, tolygiai paskirstykite ją ant iškepto tarto, ant viršaus sudėliokite vynuoges. Leiskite atvėsti nuo 2 val. iki paros. Prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra.