Žirnių užtepėlė
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Avinžirniai 2 saujos mirkytų ne mažiau kaip val.
- Česnakas 3-4 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 5-6 vnt.
- Anakardžių riešutai 1 sauja mirkytų
- Sezamo sėklos 1 v.š.
- Moliūgų sėklos 1 v.š.
- Aliejus 1 v.š.
- Petražolės 1 sauja
- Druska Pagal skonį
- Malti pipirai Pagal skonį
- Ridikėliai Sauja
- Citrinos sultys 1/2
Gaminimas:
Išvirkite avinžirnius. Juos smulkinkite smulkintuvu, tuomet dėkite česnaką – vėl susmulkinkite. Berkite pomidorus, sezamo sėklas, anakardžių riešutus ir viską susmulkinkite. Paskutines suberkite petražoles. Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai. Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Valgykite su agurkų ar cukinijų riekelėmis.
