„Garden Gourmet“ faršo kebabai ant iešmelio su bolivinės balandos salotomis

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

2 porcijoms:
  • „Garden Gourmet“ augalinio faršo (2 pakeliai po 200 g) 400 g
  • natūralaus pomidorų padažo ar pastos 2-3 v. š.
  • saldžios paprikos maltų prieskonių 1 a. š.
  • česnako granulių prieskonių 1 a. š.
  • raudonėlio prieskonių 1 a. š.
  • malto kumino 0,5 a. š.
  • maltų juodųjų pipirų 0,5 a. š.
  • žiupsnelis druskos (pagal skonį)
  • „Well Done” bolivinės balandos kruopų (nevirtų) 200 g
  • smulkiavaisių „Well done” pomidoriukų 200 g
  • agurko 150 g
  • juodųjų „Well Done“ alyvuogių be kauliukų 150 g
  • šviežios mėtos (pasirinktinai)
  • kokybiško alyvuogių aliejaus 3 v. š.
  • Dijon garstyčių 1 a. š.
  • klevų sirupo 1 v. š.
  • citrinos sulčių 0,5
  • aliejaus (aptepti faršo kebabus) 1-2 v. š.
  • nedidelių pitos duonelių 1-2

Augalinės, įprastų gyvūninių produktų alternatyvos puikiai tinka mitybai paįvairinti, kuomet norisi kažko daugiau negu tik daržovės ar kiti, tiesiai iš gamtos atkeliavę produktai. O dar geriau, kai alternatyvūs produktai jėgas sujungia su natūralumu! Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių lentynose galite rasti tiek augalinių produktų alternatyvų, tiek kokybiškų „Well Done“ prekinio ženklo kruopų bei daržovių – visko, ko reikia šio maistingo patiekalo gamybai.

 

Patiekalo akcentas – augalinio faršo kebabai ant iešmelio, pagaminti naudojant „Garden Gourmet“ produkciją, patiekiami su bolivinės balandos salotomis. 

 

Eiga:

  1. Abu pakelius faršo dedame į dubenį ir sumaišome su prieskoniais bei pomidorų padažu. 
  2. Padaliname į keturias lygias dalis ir lipdant ant medinio iešmelio formuojame pailgus kebabus (procesą palengvins lengvas rankų suvilgymas šaltu vandeniu). Suformuotus kebabus aptepame aliejumi.
  3. Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su rėžimu „vėjelis viršus-apačia“).
  4. Kol faršo kebabai kepa pasiruošiame salotas.
  5. Bolivinės balandos kruopas beriame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į nedidelį virimui skirtą puodą ir užpilame šaltu vandeniu, santykiu 1:2 (reikalingas vandens kiekis – dukart daugiau nei kruopų svoris, šiuo atveju 400 ml.)
  6. Verdame apie 15 minučių, jeigu reikia pasūdome.
  7. Nuplauname ir supjaustome pomidorus ir agurką bei smulkiname mėtos lapelius.
  8. Sumaišome padažui skirtus ingredientus – alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias bei citrinos sultis.
  9. Į išvirusias ir kiek atvėsusias bolivinės balandos kruopas dedame pomidorą, agurką, nusausintas alyvuoges ir mėtą. Užpilame padažu ir išmaišome.
  10. Patiekiame lėkštėje su augalinio faršo kebabais bei pitos duonele. 

 

Receptas buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Gyvi Gali“ organizacija.

GARDEN_GOURMET_KINVA_MAXIMA_NORIGALI_horizontal_WEB
Pagalba