Troškinys su tempe

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

(2-3 porcijos patiekalo):
  • Ekologiška Garden Green tempė 1 pak.
  • Sojos padažas 2 v. š.
  • Šviežios morkos 300 g
  • Bulvės 600 g
  • Vidutinio dydžio svogūnai 2 vnt.
  • Well Done konservuoti lęšiai 2 skard.
  • Česnako skiltelės 3 skiltelės
  • Šaltas vanduo 600 ml
  • Daržovių sultinys 1 kubelis
  • Pomidorų padažas ar pasta 100 ml
  • Lauro lapai 2-3 vnt.
  • Aliejus 2-3 v. š.
  • Malto rozmarino prieskoniai 1 a. š.
  • Malto raudonėlio prieskoniai 1 a. š.
  • Malto kumino prieskoniai 0,5 a. š.
  • Malti juodieji pipirai 0,5 a. š.
  • Žiupsnelis druskos pagal skonį
  • Augalinis natūralus jogurtas ar augalinė grietinė patiekimui
  • Šviežios petražolės ir/ar krapai

Jaukus ir lengvai pagaminamas augalinis troškinys, kuriame susitinka lietuviškoje virtuvėje puikiai pažįstamos šakninės daržovės - bulvės ir morkos, o sotumo suteikia bei patiekalą augaliniais baltymais praturtina lęšiai ir ekologiška tempė. Šio augalinėje virtuvėje dažnai sutinkamo produkto galite įsigyti lietuviškame prekybos tinkle „Maxima” - puikus kokybės ir kainos santykis, o tempė dar ir ekologiška!

Gaminimo eiga:

  1. Nulupame morkas, bulves ir jas supjaustome. Morkas apie 1 cm storio griežinėliais, bulves nedideliais kubeliais.
  2. Tempę supjaustome kubeliais (~1,5 x 1,5 cm dydžio).
  3. Į keptuvę aukštesniais kraštais pilame 2 v. š. aliejaus, jam įkaitus beriame tempės gabaliukus ir pilame sojos padažą. Apkepame 5-7 minutes, kol lengvai apskrunda. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį..
  4. Susmulkiname svogūną ir nulupame česnaką.
  5. Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų, o jam įkaitus suberiame svogūnus. Pakepame keletą minučių, kol svogūnai šiek tiek suminkštės..
  6. Sudedame morkas ir pakepame apie 5 minutes.
  7. Dedame supjaustytas bulves, užpilame vandeniu, beriame sutrupintą daržovių sultinio kubelį ir lauro lapus.
  8. Verdame apie 20-25 minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja, bet nesutyžta.
  9. Iš troškinio išimame lauro lapus - jų nebereikės.
  10. Konservuotus lęšius perplauname sietelyje po šaltu vandeniu ir beriame į troškinį. Sumaišome.
  11. Dedame anksčiau iškeptą tempę, prieskonius ir pomidorų padažą. Vėl viską sumaišome. 
  12. Leidžiame visiems ingredientams pasitroškinti dar apie 5-10 min.
  13. Patiekiame su augaliniu jogurtu ar grietine ir šviežiomis žolelėmis.

Receptas buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Gyvi Gali“ organizacija.

TEMPES_TROSKINYS_MAXIMA_NORIGALI_WEB
Pagalba