Pelėsinis sūris BLEU D‘AUVERGNE
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

BLEU D‘AUVERGNE – tai mėlynasis pelėsinis sūris, tikras Prancūzijos pasididžiavimas, sulaukęs viso pasaulio pripažinimo. Dramblio kaulo spalvos sūris su tolygiai pasiskirsčiusiomis mėlynojo pelėsio akutėmis. Šis sūris sviestinės, drėgnos tekstūros, 50 proc. riebumo, brandinamas iki 4 savaičių. Skonis yra švelnus, pikantiškai aitrus. Gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, gaunamo iš nepaprastai gražių Overnė apylinkių, kurių garbei ir buvo pavadintas šis sūris.

Kilmės šalis: Prancūzija

Brandinimo laikotarpis: 4 savaitės

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuoto karvių pieno

Sūrio istorija prasidėjo 1850 m., kai sūrininkas Antoine Roussel pastebėjo, kad mėlynasis pelėsis, atsiradęs ant jo gaminto sūrio, turi gan įdomų skonį, ir nusprendė paeksperimentuoti tobulinant netyčia atrastą receptą. Vienas jo atradimų pavyko – gamybos procese sūryje pradurti skylutes, kad pelėsis galėtų plisti į sūrio vidų. Greitai tokia gamybos technika paplito ir tarp kitų sūrininkų.

BLEU D‘AUVERGNE sūris skaniausias kambario temperatūros. Labiausiai tinka makaronų ir salotų padažams, sūrio fondiu. Patiekiamas kaip užkandis puikiai dera su riešutais, kriaušėmis ar šaukšteliu medaus.

Rekomenduojama derinti su saldžiu desertiniu vynu, pavyzdžiui, POUILLY-FUISSE, arba sodriu raudonuoju CAHORS vynu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: