Kepsnys „Jūratė“

2 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė 800 g
  • Viščiukų broilerių šlaunelių mėsa be kaulo ir odos 300 g
  • Riebi grietinėlė 50 g
  • Miltai 2 šaukštai
  • Kiaušinis 2 vnt.
  • Batonas 10 riekelių
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus

Gaminimas:

Vištieną sumalkite, įberkite miltų, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Uždenkite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad masė gerai suliptų.
 
Išėmę masę iš šaldytuvo, formuokite iš jos plokščius, maždaug 2 centimetro storio blynelius.
 
Nuo batono riekelių nupjaukite plutelę ir supjaustykite batono riekeles mažais kubeliais.
 
Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Merkite į juos mėsos blynelį, tuomet apdėkite jį pjaustyto batono kubeliais, kad iš visų pusių gražiai apliptų.
 
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
 
Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamu padažu ar bulvių koše.
 
Kepsnys „Jūratė“
Pagalba