Kepsnys „Jūratė“
2 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vištos krūtinėlė 800 g
- Viščiukų broilerių šlaunelių mėsa be kaulo ir odos 300 g
- Riebi grietinėlė 50 g
- Miltai 2 šaukštai
- Kiaušinis 2 vnt.
- Batonas 10 riekelių
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Gaminimas:
Vištieną sumalkite, įberkite miltų, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Uždenkite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad masė gerai suliptų.Išėmę masę iš šaldytuvo, formuokite iš jos plokščius, maždaug 2 centimetro storio blynelius.
Nuo batono riekelių nupjaukite plutelę ir supjaustykite batono riekeles mažais kubeliais.
Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Merkite į juos mėsos blynelį, tuomet apdėkite jį pjaustyto batono kubeliais, kad iš visų pusių gražiai apliptų.
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamu padažu ar bulvių koše.
