Kepti kokosiniai bananai
15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bananai 2 vnt.
- Kokoso pienas 100 ml
- Rudasis cukrus 2 v. š.
- Druska žiupsnelis
- Plakta grietinėlė patiekimui
- Graikiniai riešutai patiekimui
Kaip gaminti:
Nulupkite bananus ir perpjaukite išilgai. Pakaitinkite cukrų keptuvėje. Kai išsilydys, sudėkite bananus ir apkepkite ant kiekvienos pusės 3–4 min., kol apsitrauks karamele. Atidėkite į šalį. Supilkite kokosų pieną į keptuvę, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite (kartu su keptuvėje likusiu cukrumi). Kaitinkite iki burbuliukų ir kol konsistencija taps tiršta, panaši į sirupą. Patiekite bananų puseles su šiuo sirupu, riešutais ir plakta grietinėle.