Kiaušiniai debesėliuose

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Dideli kiaušiniai 4 vnt.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Parmezano sūris (tarkuotas) 1/2 puodelio
  • Šviesi duona
  • Švieži svogūno laiškai papuošimui

Kaip gaminti:

Išklokite orkaitę kepimo popieriumi ir įkaitinkite iki 200°. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Pabarstykite baltymus druska ir pipirais ir plakite juos (ranka arba elektriniu plaktuvu) iki standžių putų. Švelniai įmaišykite parmezaną. Ant paruošto kepimo popieriaus formuokite 4 kiaušinio baltymų „kalnelius“, jų centre padarykite įdubas. Kepkite maždaug 3 min., kol spalva ims keistis į auksinę. Tuomet išimkite kepinius iš orkaitės ir į kiekvieno „kalnelio“ įdubą atsargiai įmuškite kiaušinio trynį. Pabarstykite trynį druska ir pipirais. Kepkite tol, kol sutvirtės trynys, maždaug dar 3 min. Paskrudinkite duoną skrudintuve, ir baigus kepti kiaušiniams perkelkite juos ant skrebučių, pabarstykite svogūnų laiškais. Skanaus!
 
Kiaušiniai debesėliuose
Pagalba