Lėtai virta šoninė su sojų ir terijakio padažu

5 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Kiaulienos šoninė (be kaulo 1 gabalėlis
  • Bet būtinai su oda) 1 gabalėlis
  • Česnakas 5 skiltelės
  • Imbiero šaknis 1/3
  • Sojų padažas 300 ml.
  • Aitrioji raudonoji paprika 1 vnt.
  • Cukrus 2 valgomieji šaukštai
  • Terijakio padažas 5 valgomieji šaukštai
  • Vanduo
  • Sezamų sėklos patiekalui papuošti
  • Lapinis kopūstas (angl. kale)

Gaminimas:

Kiaulienos šoninę supjaustykite maždaug 10 centimetrų ilgio ir 4 centimetrų pločio gabalėliais. Odelėmis į viršų juos išrikiuokite puode ir užpilkite vandeniu. Vandens turi būti tiek, kad jis apsemtų šoninę. 
 
Į puodą su mėsa ir vandeniu supilkite sojų padažą, sudėkite nuluptas česnakų skilteles, griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką ir imbierą, suberkite cukrų.
 
Mėsą virkite ant mažos ugnies apie 4 valandas. Gabalėliai turi būti minkšti, bet neištižę.
 
Iš puodo išėmę šoninės gabalėlius, sudėkite juos odelėmis į viršų ant lėkštės, kad atvėstų. Aptepkite terijakio padažu. Mėsos gabalėlius apibarstykite sezamų sėklomis ir dėkite ant plėšytų lapinio kopūsto (angl. kale) lapų.
 
Lėtai virta šoninė su sojų ir terijakio padažu
Pagalba