Nektarinų šerbetas

40 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Nektarinai 1 kg
  • Vanduo 150 ml
  • Cukrus 150 g
  • Citrinos sultys 1/4 a.š.

Gaminimas:

1. Nektarinus perpjauname per pusę ir išimame kauliukus. Jei gaminame persikus, nulupame odeles, nektarinų lupti nereikia.
2. Sukapojame, suberiame į puodą. Užpilame vandens ir apie 10 minučių paverdame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
3. Atidengiame puodą ir suberiame cukrų, ištirpiname ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
4. Trintuvu susmulkiname iki tyrės. Pašlakstome citrinų sultimis.
5. Šaldome šaldiklyje, vis permaišydami masę.
Nektarinų šerbetas
Pagalba