Pasukų spurgos

50 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Miltai 1 puodelis
  • Kepimo milteliai 1 a. š.
  • Soda 1/4 a. š.
  • Druska 1/4 a. š.
  • Cukrus 1/3 puodelio
  • Kiaušinis 1 vnt. (didelis)
  • Pasukos 1/2 puodelio
  • Vanilė 1 a. š.
  • Sviestas 2 v. š.
  • Braškės 1/2 puodelio (pjaustytos)
  • Braškės (glaistui) 1/4 puodelio (pjaustytos)
  • Cukrus (glaistui) 1 v. š.
  • Vanduo (glaistui) 1 v. š.
  • Cukraus pudra (glaistui) 1 puodelis

Kaip gaminti:

Spurgos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite kepimo skardą, ištepkite ją riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, muskatą ir cukrų. Padėkite į šalį. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, pasukas ir vanilę iki vientisos masės. Tuomet supilkite tirpintą sviestą ir dar šiek tiek paplakite, kol gražiai įsimaišys. Supilkite šią masę į pirmąjį dubenį (su sausais ingredientais) ir išmaišykite. Įmaišykite ir braškes. Su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į skardą. Kepkite 20–30 min., kol krašteliai lengvai apskrus. Prieš glazūruodami spurgas palikite atvėsti.

Glaistas
Sumaišykite dubenėlyje braškes ir cukrų. Palikite kambario temperatūroje 15 min. Tuomet sutrinkite braškes šakute ir perleiskite per sietelį, kad atsiskirtų braškių sultys. Jums reikės maždaug 2 arbatinių šaukštų šių sulčių. Plakite braškių sultis su vandeniu ir cukraus pudra iki glajaus konsistencijos. Apipilkite šiuo glaistu atvėsusias spurgas ir iškart ragaukite. Skanaus!
Pasukų spurgos
Pagalba