Šokoladiniai triufeliai
Ingredientai:
- Šokoladas (tamsus) 300 g
- Kokoso aliejus 3 š.
- Kokoso pienas 240 ml
- Vanilės ekstraktas 1 a.š.
- Riešutai 1 sauja
- Kakavos milteliai 2 š.
2 porcijos
Kaip gaminti:
Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus, tada įdėkite į dubenį su kokoso aliejumi. Įkaitinkite kokosų pieną mažoje keptuvėje ant mažos ugnies, tada supilkite į dubenį ir atsargiai maišykite. Sudėkite vanilės ekstraktą. Uždenkite dubenį ir įdėkite į šaldytuvą stingti bent keturioms valandoms. Triufelių mišiniui beveik sustingus, skrudinkite išdžiovintus kokosus ir riešutus ant vidutinės ugnies 1–2 minutes. Vienoje lėkštutėje supilkite kakavą, kitoje – kokoso drožles ir ant lentelės susmulkinkite riešutus. Šaukštu formuodami triufelius juos voliokite į kakavą, riešutus ir kokoso drožles.
Derinkite su raudonuoju sausu vynu.