Sumuštinis su burokėlių užtepėle ir kanapių sėklomis
15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Virti burokėliai 200 g
- Obuolių actas 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos sultys 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Pipirai
- Kepintos kanapių sėklos 1 sauja
- Lazdyno riešutai 1 sauja
- Juoda duona 4 riekelės
- Prieskoninės žolelės
- Alyvuogių aliejus
Gaminimas:
Virtuviniu kombainu susmulkinkite riešutus, sudėkite virtus burokėlius, įpilkite citrinų sulčių, acto, suberkite prieskonius. Viską susmulkinkite iki vientisos masės, jei bus per tiršta - įpilkite porą šaukštų vandens.Sausoje įkaitintoje keptuvėje pakepinkite duonos riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Sausoje įkaitintoje keptuvėje keletą minučių paskrudinkite kanapių sėklas, kol jos apskrus.
Užtepėlę tepkite ant duonos riekelių, įpilkite alyvuogių aliejus šlakelį, apibarstykite kanapių sėklomis, papuoškite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.