Upėtakiai su keptomis daržovėmis
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vaivorykštiniai upėtakiai 4 vnt.
- Citrinos 2 vnt.
- Raudona saldžioji paprika 1 vnt.
- Žalia saldžioji paprika 1 vnt.
- Bulvės 8 vnt.
- Raudonas svogūnas 1 vnt.
- Briuselinis kopūstas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus
- Raudonėlių lapeliai
- Druska
- Pipirai
Kaip gaminti:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.Supjaustykite vieną citriną ir atidėkite. Kitą citriną padalinkite į 8 dalis.
Sudėkite citrinos skilteles, juostelėmis supjaustytas paprikas, pusiau perpjautas bulves su lupenomis, briuselinį kopūstą, smulkintą svogūną ir dalį raudonėlių lapelių į kepimo skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Daržoves orkaitėje kepkite 20 min.
Kol daržovės kepa, nuplaukite žuvį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į vidų dėkite citrinos riekelių ir smulkintų raudonėlių lapelių. Pabarstykite druska ir pipirais.
Pakepintas daržoves apverskite skardoje, o ant viršaus uždėkite upėtakius. Patepkite juos alyvuogių aliejumi. Kepkite dar apie 20 min., kad lengvai nusiimtų nuo kaulų.
Dėkite daržovių į 4 lėkštes, uždėkite po vaivorykštinį upėtakį ir pagardinkite šviežiais raudonėlių lapeliais.
