Vištienos salotos su persikais ir feta
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vištienos file 400 g
- Alyvuogių aliejus 3 v. š.
- Persikai 4 vnt.
- Raudonojo vyno actas 4 a. š.
- Medus 1 v. š.
- Raudonasis čili pipiras 1 vnt.
- Špinatai 100 g
- Gražgarstės ar pan. 100 g
- Fetos sūris 100 g
Kaip gaminti:
Supjaustykite vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir iškepkite grilio keptuvėje (~4–5 min. kiekvieną pusę). Perkelkite į indą. Į tą pačią keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytus persikus, įpilkite pusę šaukšto alyvuogių aliejaus. Lengvai apkepkite (~1–2 min. kiekvieną pusę). Atskirame indelyje sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su raudonojo vyno actu, medumi ir smulkintu čili pipiru. Į didelį dubenį sudėkite salotų (žalumynų) lapus. Ant jų išdėliokite vištieną ir persikų gabalėlius, apipilkite paruoštu padažu, taip pat pašlakstykite keptuvėje po kepimo likusiomis sultimis. Patrupinkite ant viršaus fetos sūrio. Skanaus!