Vištienos salotos su persikais ir feta

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Vištienos file 400 g
  • Alyvuogių aliejus 3 v. š.
  • Persikai 4 vnt.
  • Raudonojo vyno actas 4 a. š.
  • Medus 1 v. š.
  • Raudonasis čili pipiras 1 vnt.
  • Špinatai 100 g
  • Gražgarstės ar pan. 100 g
  • Fetos sūris 100 g

Kaip gaminti:

Supjaustykite vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir iškepkite grilio keptuvėje (~4–5 min. kiekvieną pusę). Perkelkite į indą. Į tą pačią keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytus persikus, įpilkite pusę šaukšto alyvuogių aliejaus. Lengvai apkepkite (~1–2 min. kiekvieną pusę). Atskirame indelyje sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su raudonojo vyno actu, medumi ir smulkintu čili pipiru. Į didelį dubenį sudėkite salotų (žalumynų) lapus. Ant jų išdėliokite vištieną ir persikų gabalėlius, apipilkite paruoštu padažu, taip pat pašlakstykite keptuvėje po kepimo likusiomis sultimis. Patrupinkite ant viršaus fetos sūrio. Skanaus!
 
Vištienos salotos su persikais ir feta
Pagalba