Savas šviežumas – vienas malonumas! „Maximos“ lentynose daugėja sezoninių vietinio derliaus gėrybių
Trumpavaisiai agurkai, pomidorai, smidrai, braškės, rabarbarai, o dabar – jau ir šiųmetinės šviežutėlės bulvės pasiekė tiesiai iš Lietuvos ūkių prekybos tinklo „Maxima“ vaisių ir daržovių skyriaus lentynas. Nors šiemet pavasaris ir birželio pradžia orais nelepino bei daugelio vietos ūkininkų derlių vėlino, vis tik pagreitį įgaunančios vasaros savaitės atneša vis daugiau taip tautiečių lauktų šviežių lietuviškų daržo gėrybių.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad prekybos tinkle visus metus galima įsigyti šviežių daržo skanėstų, tačiau vietinio derliaus sezono pirkėjai visada laukia su dideliu nekantrumu.
„Šviežią vaisių, daržovių, uogų bei grybų derlių savo pirkėjams stengiamės užtikrinti visus metus, atsižvelgdami į tai, kur tuo metu yra palankiausios jų auginimo sąlygos, sezonas. Džiaugiamės, kad dabar pagaliau įsibėgėja ir mūsų vietos ūkininkų užaugintų kokybiškų gėrybių metas – pirkėjai lentynose gali rasti ne tik trumpavaisių agurkų, pomidorų, smidrų ar sultingų braškių, bet ir šviežių aromatingų rabarbarų, pirmųjų šiųmetinių bulvių. Tikimės, kad ateinančiomis savaitėmis gerės orai bei pirkėjams galėsime pasiūlyti dar daugiau kokybiškų Lietuvos ūkininkų gėrybių, kurios vos sunokusios pasieks parduotuvių lentynas. Jau visai netrukus galėsime mėgautis ir šilauogių gausa“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.
Savas šviežumas – vienas malonumas
„Maximos“ pirkėjai, rinkdamiesi vietines gėrybes, tiesiogiai prisideda prie Lietuvos ūkininkų palaikymo, kurie teikia aukščiausią kokybę užtikrinančius vaisius ir daržoves. Neretai vietinio derliaus laukimas daliai „Maximos“ pirkėjų susijęs ir su sentimentais – parduotuvių lentynose pasirodžiusios šviežios daržo gėrybės įkvepia imtis tų patiekalų receptų, kuriais gardžiuojamasi buvo vaikystėje.
Pavyzdžiui, iš močiutės ar senelio daržo nuraškius lysvėje augusias braškes ir vėliau iš jų pasigaminus trintų braškių desertą su pienu. Arba, įsigijus rausva spalva nusidažiusių rabarbarų, merkti juos tiesiai į cukrų ar medų, o galbūt – užmaišyti tešlą ir kepti jais pagardintus pyragus. Tuo tarpu pasirūpinus šviežutėlėmis pirmosiomis lietuviškomis bulvėmis galima kepti kugelį, blynelius ar virti net ir cepelinus.
„Suprantame, kad ne visi pirkėjai šiltuoju sezonu turi galimybę mėgautis iš artimųjų daržo nuskintomis gėrybėmis ar jas auginti patys, tad vienodai stengiamės užtikrinti, kad kiekvienas, kuriam rūpi savas, lietuviškas derlius, užsukęs į „Maximą“ galėtų jį įsigyti. Ypač, kai į parduotuves jis atkeliauja iš mūsų ilgamečių partnerių, Lietuvos ūkininkų, su kurių dauguma bendradarbiaujame jau ilgiau nei 20 metų.
Juk, kai į namus atkeliauja savas šviežumas – lieka tik vienas malonumas suktis namuose virtuvėje, gaminant įvairius valgius, kurių pagrindas – kokybiški, vietos ūkininkų užauginti ingredientai, savo skoniu prilygstantys tai, kas būtų nuskinta tarsi iš artimųjų daržo. Tad sezonui vis labiau įsibėgėjant pirkėjus kviečiame šiomis lietuviškomis gėrybėmis mėgautis tiek, kiek išeina – su didžiausiu pasimėgavimu“, – įkvėpimu dalijasi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.