Sūrių klubas

Į kelionę po sūrių pasaulį!

Džiaugiamės parduotuvėse matydami pilnas lentynas įvairiausių dydžių, formų ir spalvų sūrių. Jau nebestebina didelės skylės geltonose sūrių galvose, įprastų lietuviškų varškės sūrių galime paragauti ne tik su kmynais, bet ir kitokiais prieskoniais, taip pat ir gardžiai parūkytų.

Na, o sūriai su švelniu baltuoju ar aštresniu mėlynuoju pelėsiu daug kam tapo stalo kasdienybe. Bet daugiau sužinoti apie produktus visada įdomu. Tad kviečiame susipažinti!


Sūriai skiriasi brandinimo trukme, kietumu, prieskoniais, spalva ir, žinoma, skoniu, kurį be abejonės renkatės Jūs!

Sužinokite, su kuo geriausiai dera tam tikros sūrių rūšys, išbandykite salotų su sūriais receptus ir išmokite sūrį tinkamai iškepti. Pažinę skirtingas sūrių rūšis ir išmokę jas derinti su kitais produktais, paįvairinsite tiek kasdienį, tiek šventinį vaišių stalą.

Pjaustome ir tarkuojame sūrį

Kam gaišti laiką patiems pjaustant ar tarkuojant sūrį? Jums apsiperkant susmulkinsime bet kurį sūrio gabalėlį, todėl namuose galėsite iškart pagardinti
mėgstamus patiekalus, išbandyti naujus salotų su sūriais receptus ir užkandžiais papuošti kasdienį ir šventinį vaišių stalą.

Sūrį pjaustome ir tarkuojame visose MAXIMOS XX ir XXX parduotuvėse. Parduotuvių sąrašo ieškokite čia.

Apie sūrius

mozarela-3659

Mocarela

Liesas ir švelnus, dažniausiai rutuliuko formos sūris, kilęs iš Neapolio. Šis sūris tinkamas gardinti makaronus, šviežių agurkų ir pomidorų salotas su alyvuogių padažu. Prie mocarelos nuostabiai dera bazilikai ir paskrudintos raudonosios paprikos. Norite sužinoti daugiau apie itališkos virtuvės žvaigždę? Pažiūrėkite dokumentinį filmą „Mozzarella Inc.“, kuris įtraukiamai atskleidžia šio sūrio istoriją pačių italų akimis.

brinza-8596_887x500

Brinza

Tai minkštas, sūryme nokintas fermentinis baltasis sūris iš Bulgarijos. Brinza gaminama iš ožkų, avių, buivolių ar karvių pieno bei jų mišinių. Garsiosios tradicinės bulgarų salotos ,,Šopska“ ir „Ovčarska“ tiesiog neįsivaizduojamos be brinzos. Šis sūris brandinamas net 45 dienas, o jo istorija gerokai senesnė negu garsiųjų Italijos kietųjų sūrių – ji siekia 5 000 metų. Žinantis visuomet atpažins brinzą iš didelių baltų kubo formos luitų MAXIMOS vitrinose.

Loading...
Pagalba